ekologia.pl | ekoalert.pl | ekokatalog.pl | elektrownieatomowe.info | pogoda.ekologia.pl
ekoFora.pl
Profil: Zaloguj się / Zarejestruj się

Odpowiedz na ten tematRozpocznij nowy temat
ekoAdmin
post 30 sty 2009 - 18:42
Post #1

Zaawansowany

Z raportu Międzyrządowego Zespołu do spraw Zmian Klimatu (IPCC) wynika, że zmiany klimatyczne spowodowane są głównie przez człowieka. Pojawia się jednak coraz więcej głosów klimatologów, którzy twierdzą, że przyczyn ocieplenia należy upatrywać w cyklicznych, naturalnych dla naszej planety wahaniach klimatu. Czy zwolennicy teorii globalnego ocieplenia wykorzystują brak wiedzy u ludzi i celowo podtrzymują wizję apokaliptycznej katastrofy?

Aby zobaczyć pełen tekst komentowanego artykułu, kliknij tutaj.
Przejdź na górę strony

+Zacytuj post
jayB*
post 30 sty 2009 - 20:05
Post #2

Globalne ocieplenie jest ważnym tematem, ale moim zdaniem powinniśmy się skupić bardziej na samych zanieczyszczeniach jakie wywołuje człowiek.
Przejdź na górę strony

+Zacytuj post
WiK*
post 31 sty 2009 - 09:15
Post #3

Dla dobra przyszłych pokoleń musimy bardziej dbać o naszą planetę i środowisko naturalne. Destrukcja środowiska naturalnego jest z reguły procesem stopniowym i początkowo trudno ją dostrzec - kiedy zaczynamy być jej świadomi, zazwyczaj jest już za późno.
Dalajlama XIV

inne cytaty
http://www.ekologia.pl//ekokategorie/39_cy...mat/destrukcja/
Przejdź na górę strony

+Zacytuj post
Karola*
post 31 sty 2009 - 17:47
Post #4

GLOBALNE OCIEPLENIE NIEWIELE MA WSPÓLNEGO Z DZIAŁALNOŚCIĄ CZŁOWIEKA. A "WIELCY" TEGO ŚWIATA KITY NAM CISNĄ BO CHCĄ ZAROBIĆ :/. JESTEM NA OCHRONIE ŚRODOWISKA I UCZYLI MNIE OD PIERWSZEGO ROKU STUDIOW ŻE TO JEST WYMYSŁ.
Przejdź na górę strony

+Zacytuj post
Gość*
post 01 lut 2009 - 18:01
Post #5

to jakich Ty masz wykładowców xD
Przejdź na górę strony

+Zacytuj post
Gość*
post 07 lut 2009 - 17:44
Post #6

Gosciu, a czy wiesz, że chińczycy oddychajac wydzielaja rocznie taka sama ilosć CO2 ile wynosi polski limit na emisje CO2 ?

rozwieniete kraje chca zminiejszenia emisji, nie dlatego ze troszcza sie o srodowisko, ale aby zniszczyc cudza gospodarke.
Przejdź na górę strony

+Zacytuj post
Gość*
post 25 mar 2009 - 01:06
Post #7

Nie wiem jakich masz wykładowców koleżanko, ale jestem przekonany, że nie mają racji. Studiuje Carbon Management od roku i przejrzałem już bardzo dużo konkretnych naukowych wyników, żeby być bardzo zmartwiony dzisiejszą sytuacją klimatyczną.

dla sceptyków, którzy nie wierzą że klimat się zmienia polecam strone: http://environment.newscientist.com/channel/earth/dn11462 (jest po ang)
na której znajdziecie naukowe odpowiedzi na najczęstrze argumenty przeciwko globalnemu ociepleniu.

Moim zdaniem globalne ocieplenie jest jak najbardizej prawdziwe - potwierdzają to dane. 12 z najgorętrzych lat w historii zbierania globalnych temp. ( ok. 1860) miały miejsce w ostatnich 14 latach!!
http://www.newscientist.com/data/images/ns...14527-4_629.jpg
Przejdź na górę strony

+Zacytuj post
Rysiek*
post 11 mar 2010 - 10:01
Post #8

Dla mnie globalne ocieplenie to zarabianie pieniędzy na strachu ludzi na nowościach wprowadzanych dla ludzi-kasa-biznes. A może tak zamiast zarabiać na strachu, wojnach, zmienić to na zarabianie na dobroci??? tzn na rozwiązywaniu problemów. Może my Polacy to wprowadzimy i opatentujemy? A cała reszta świata zacznie się od nas uczyć:) A co? Przecież można stworzyć fajny kraj, nie raz my Polacy pokazaliśmy, że można:) Zacznijmy więc słuchać ludzi wartościowych a nie małpować zachód.
Przejdź na górę strony

+Zacytuj post

Szybka odpowiedźOdpowiedz na ten tematRozpocznij nowy temat
1 użytkownik(ów) przegląda ten temat (1 gości i 0 anonimowych użytkowników)
0 Użytkownicy:

REKLAMA
RSS Wersja bez grafiki Aktualny czas: 30 lip 2010 -16:11
ekofora.pl - forum ekologiczne. Interesuje Cię natura? Ochrona środowiska, recykling, ochrona przyrody - nie są Ci obce te terminy? To jest miejsce dla Ciebie!